Ma Kelly's Muziekcafé

Ma Kelly's muziekcafé

De roots van het muziekcafé zijn ooit ontstaan in de begin jaren ’90 van de vorige eeuw. Livemuziek in een café was in deze omgeving een zeldzaam begrip. Toen de Nederlandse Status Quo Fanclub, mede geplaatst in Frieschepalen, café-uitbaters Hepke & Joke benaderde om gezamenlijk een Rockavond te organiseren werd al snel de Noord-Hollandse band ‘One Too Many’ hiervoor benaderd. De voorverkoop van deze eerste muziekavond werd zo’n succes dat er al moest worden uitgeweken naar de plaatselijke voetbalkantine waar 250 muziekliefhebbers er een geweldige avond van maakten.

In 1995 werd het café door de nieuwe uitbaters omgedoopt tot de naam ‘1913’, vernoemd naar het jaartal waarin het tot de KvK werd ingeschreven. Door diverse muzikaal ondersteunde activiteiten werd de aanloop van de bezoekers steeds breder en in 2005 en 2006 werd de Engelse band ‘Predatür’ benaderd om na een optreden op de Zwarte Cross één dag later in Frieschepalen te komen spelen. Dit was zo'n succes dat het Crossed Guitars Festival mede hieruit ontstond en werd geörganiseerd in het hemlevaart weekend.

In 2006 werd door Eppie en Yolanda (de toenmalige eigenaren) de naam van het café veranderd in Ma Kelly's muziekcafé, vernoemt naar het album "Ma Kelly's Greasy Spoon" van Status Quo en geïnspireerd door oud-uitbaatster en medewerker Aaltje. Aaltje heeft tot haar 94ste levensjaar tijd door gebracht in het café door te helpen in de keuken en het café. De buitenlandse gasten die langskwamen in het café gaven Aaltje de naam "Ma Kelly" wat verwees naar het album van Status Quo.

Tot op heden weten verschillende goede artiesten uit binnen en buitenland het café te vinden en zo is er een gevarieerd programma van maandelijkse live muziek optredens. Van Blues tot Hardrock tot Country enzovoorts. Voor ieder wat wils en voor de muziekliefhebber zeker een bezoekje waard! 


Crossed Guitars Festival
Een jaarlijks terugkerend fenomeen is Crossed Guitars Festival welke plaats vind bij ons in Ma Kelly's tijdens het hemelvaartweekend. Dit festival wordt georganiseerd door een aantal vrienden die hun passie voor blues, rock en boogie delen.  

Crossed Guitars Festival is een 4 daags festival  met artiesten als, ZZ Tops, Sinner Boy, Voltage, John Coghlan’s Quo, Dan Baird, Blo Ya Top, Big Bam Boom Band, OD Saxon, de Bintangs en Michael Katon is het festival uitgegroeid tot een jaarlijks uitje voor muziekliefhebbers uit 13 verschillende landen.  


Biljarten en Darten 
Elke dinsdagavond kunt u bij ons terecht voor 
een dartcompetitie.
Op de donderdagavond kunt u bij ons een potje biljarten. Maar voor een spontaan potje bent u ook van harte welkom! 


 

Openingstijden Café & Terras

maandag
gesloten
dinsdag
19:001:00
woensdag
gesloten
donderdag
15:001:00
vrijdag
15:001:00
zaterdag
15:001:00
zondag
15:001:00
Tips?
Heeft u tips of weet u een leuke band/artiest laat het ons weten!